Constant WHEA error

Lustle

New Member
Aug 8, 2014
1
0
Canada
So I just got a new Alienware Aurora R4 system. And I am having a real problem with BSOD. I'm new to windows 8.1. And its really confusing me.
Ill start with my Specs:
Alienware Aurora-R4
1 AlienFX Color, Quasar Blue $0.00
1 Integrated 7.1 Channel Audio, INFO, CDT $0.00
1 16GB Quad Channel DDR3 at 1600MHz $0.00
1 Dual Drives: BD Combo, DVD+RW $0.00
1 NO MONITOR $0.00
1 Alienware Optical Mouse, MG100 $0.00
1 Alienware Multi-Media Keyboard $0.00
1 IntelCorei7-4930KProcessor $0.00
1 19-in-1 Media Card Reader $0.00
1 2TB SATA 6Gb/s,7200RPM $0.00
1 StandardChassisinMatteStealthBlack $0.00
1 Document Reader Included $0.00
1 Aurora with Premium Liquid Co $0.00
1 Alienhead 3D $0.00
1 CMS2.0, Win8.1, BD3D, no Media $0.00
1 No Virus Protection Requested $0.00
1 AMD Radeon(TM) R9 290X with 4GB GDDR5 $0.00
1 Dell Wireless 1540 802.11a/n $0.00
1 Alpha Console Interface (Win 8.1 Eng OS) $0.00
1 Microsoft Office 2013 Trial $0.00
1 WARRANTY SPRT,ANW DT,INIT YR $0.00
1 HW WRTY+SVC,ANWDT1NBDM2,UNY,INIT,REL $0.00
1 NBD OS,ANWDT1NBDM2,UNY,INIT YR,REL $0.00
1 Not Included $0.00
1 Win 8.1 Resource DVD $0.00
1 AMD RADEON GOLD REWARD $0.00
1 NO WARRANTY,YRS 2/3(DIM,INSP,NBD) $0.00
1 AB $4.40 EHF,Desktop

Now the problem. It blue screened literally right after starting it. Nothing installed. Just unpacked, hooked up, got it started, and it BSOD a few minutes later. So it can't be anything I've installed. The worst part is, when it blue screens it just keeps doing it. Blue screen, restart, bios, blue screen, restart, bios, blue screen. Over and over, after about 5-10 mins, it will eventually come up with the "your computer shut down improperly" screen. If I restart, or go to windows anyways. I can log in, but after 30 seconds it blue screens. I thought it was the wireless card. So I disabled that. The system seemed stable. I updated the drivers on the wireless card, didn't need any update. I updated the graphics card driver, it needed an update. The system was stable the rest of that night. I gamed for probably 3 hours. No problems. Then I put the computer to sleep. It blue screened in sleep mode, cause it was on in the morning and was sitting at the "your computer didnt shut down properly" screen. Now the even worse part, it was trying to do an automatic windows update when it started the BSOD roll. So I dont know how bad that screwed anything up. I did get it stable shortly again. Went through task manager item by item and updated drivers. But the issue persists. I was gaming today, the screen goes red, then BSOD rolls. The worst is I don't do anything different when it is stable. It just is. And I can't get on for more than 30 seconds when it starts blue screening. I suspect hardware, but all drivers are up to date. I can get it going in safe mode. I just don't know where to go from here. Has anyone else encountered this? I know there is mini dump files from the error, but I'm not sure how to get them. If you guys can give me any help/pointers. I'd appreciate it.